Привіт!
Сьогодні хочу пригостити всіх смаколиками з гарбуза, а саме цукатами. Навіть ті, хто не любить цей чудовий і корисний овоч, не зрозуміє, що саме з нього ці ласощі.
Інгредієнти:
- гарбуз - 1,5 кг.;
- цукор - 700 гр.;
- вода - 1 л.;
- лимон - 1 шт.;
- кориця - 1 паличка;
- гвоздика - 3 шт.;
- цукрова пудра - за смаком.
Приготування:
Гарбуз нарізати невеличкими шматочками, лимон подрібнити у блендері. Приготувати сироп з води, цукру, кориці та гвоздики. Дати сиропу закипіти, додати лимон і гарбуз і ще проварити на маленькому вогні 5 хвилин. Охолодити і дати постояти 2 години. Цей процес повторити ще декілька разів - проварити 5 хвилин і охолодити. Викласти гарбуз на сито і дати стекти рідині.
Після цього шматочки гарбуза просушуємо у сушарці (режим овочі) близько 6-7 годин, щоб він не був вологим на дотик. Готові цукати посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Цiкавi смаколики... Треба спробувати!
ВідповістиВидалитиЗа таким рецептом можна ще і з буряка зробити - хочу спробувати.
ВидалитиУ Мюнхені є дуже відомий ринок, зветься Віктуалиєн маркт. Віктуалієн - це різноманітності. Так от там є один магазин, в якому тільки цукати продають, з чого завгодно.
ВідповістиВидалитиДуже цікаво, дякую за інформацію! В нас теж є магазинчики де продають цукати, але вибір не дуже великий.
Видалити