неділю, 30 квітня 2017 р.

Мавпячий хліб

Доброго дня!
     На жаль, зараз маю мало часу для того, щоб писати у блозі, тому сьогодні відразу два пости. Один був квітковий, цей буде кулінарний. Я не часто випікаю хліб, але якщо на  це зважуюсь, то шукаю цікаві рецепти. Сьогодні пропоную Вам приготувати "Мавпячий хліб". 

Інгредієнти:
- борошно - 350 гр.;
- вода або кефір - 250 мл.;
- цукор - 1 ч.л.;
- сіль - 1 ч.л. у тісто + 0,5 ч.л. для масляної суміші;
- дріжджі сухі - 1,5 ч.л.;
- масло вершкове - 80 гр. для масляної суміші;
- часник сухий - 1 ч.л. для масляної суміші;
- базилік сухий - 1 ч.л. для масляної суміші;
- бринза - 50 гр. або сир твердий.

     Замісити тісто і поставити у тепле місце приблизно на 1 годину. За цей час воно гарно підійде. Готове тісто розділити на шматочки розміром з грецький горіх. 
Готуємо масляну суміш. Масло розтопити, дати трішки охолонути. Додати часник, базилік і сіль, перемішати. Кожний шматочок тіста обмакнути у масляну суміш і викладаємо у форму для кексу у деклька шарів (між кульками залишити маленький простір). Кожний шар пересипаємо натертим сиром. Даємо ще хвилин 30 тісту розстоятися, щоб кульки наші трішки підросли. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці до готовності - це приблизно хвилин 30 -35. 






     Це справді дуже смачно, а запах на кухні неймовірний. Його також можна готувати солодким, додавши до розтопленого масла цукор і корицю. Ну і щодо самої назви - чому саме мавпячий? Є припущення, що цей хліб треба їсти відщипуючи по шматочку, як мавпи.
Готуйте із задоволенням і смачного!!!

6 коментарів:

  1. О-о-о, Ірино, такий хліб я обов'язково спробую спекти вже на цьому тижні. Мої хлопці дуже люблять дегустувати різні види домашнього хліба - от я і порадую їх. Дякую за рецепт!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наташа, обов*язково приготуйте. Вся моя сім*я оцінила його смакові якості, їли просто так.

      Видалити
  2. Впервые слышу о таком)))Надо попробовать,очень интересно)))Спасибо!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Елена, попробуйте обязательно, очень вкусный хлеб получается.

      Видалити