вівторок, 2 травня 2017 р.

Перевернутий яблучний пиріг

Привіт!
Я сьогодні знову з рецептом. Давно хотіла його опублікувати, але все часу не було. Рецепт із журналу "Приятного аппетита!".
Пиріг смачний, у приготуванні досить простий, з*їдається дуже швидко. 

Тісто:
- масло вершкове - 100 гр.;
- борошно - 1 стакан;
- сметана - 1 ст. л.;
- вода - 40 мл.;
Начинка:
- яблука - 500 гр.;
- масло вершкове - 50 гр.;
- цукор - 3 ст. л.

Борошно просіяти на стіл, покласти масло і порубити все ножем. Додати сметану і воду. Замісити тісто, завернути у плівку  і покласти його у холодильник на 1 годину.  
У сковорідці розтопити масло, зняти з плити і додати цукор, викласни розрізані на шість частин яблуко (за рептом на чотири). Ставимо на вогонь і тушкуємо хвилин 10, потім яблука перевертаємо і ще тушкуємо хвилин 5, за цей час цукор карамелізується. 
Тісто розкатати за розміром трішки більше діаметру сковороди. Накрити ним яблука завернувши краї всередину. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці 25 хвилин. Готовий пиріг трохи охолодини (але щоб карамель не загустіла, бо буде складно виймати пиріг зі сковорідки). Накрити блюдом і обережно перевернути. 





 Смачного!

4 коментарі:

  1. Какая вкуснотень! А я только от духовки отошла - тоже пекла пирог, только с капустой, грибами и фаршем))

    ВідповістиВидалити
  2. Какая вкуснотень! А я только от духовки отошла - тоже пекла пирог, только с капустой, грибами и фаршем))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Наташа, пиріг з капустою, грибами і фаршем - це не менш смачно.

      Видалити